Afaceri

Mai întâi distracția, dup-aia munca

Îmi caut un job pentru că deocamdată vânzările la carte se lasă așteptate. Nu-i nimic, știu că mai am multe de-nvățat în lumea vânzărilor și afacerilor. E fascinant, e distractiv, e frustrant.

Cred c-ar fi indicat să găsesc un job în marketing sau în vânzări, pentru că asta s-ar alinia cu direcția-n care merg. Pe românește, vreau să învăț mai mult despre marketing și vânzări. Cea mai bună metodă de-a învăța e să faci.

Dar ca să obțiun un job în marketing sau în vânzări, îmi trebuie oarecare cunoștiințe. De exemplu, scris de articole și de emailuri, social media, făcut și prelucrat fotografii, design, analize de date, etc..

Îmi place să fac chestiile astea. Dar fiindcă le-am considerat ca hobby în trecut, nu mi-am dat voie să mă lăfăi în făcut de poze și scris de plăcere. Pentru că dom’le, eu sunt prea serioasă ca să mă distrez. Prostii!

Imaginează-ți cât conținut aș fi putut scrie, cât de mult aș fi învățat dacă doar mi-aș fi dat voie să fac ce-mi place. Ce portofoliu minunat aș avea acum…

Ok, nu-ți face griji, n-am să cânt la cea mai mică vioară din lume și n-am să te invit la o petrecere de văitat. Dar vreau să-ți spun un lucru.

Dacă te găsești într-o situație similară, să știi că azi e prima zi din restul vieții tale. Nu-i nimic că nu ți-ai dat voie să faci ce-ți place până ieri. Dă-ți voie de-acum înainte.

Pentru că nu știi niciodată, poate peste câțiva ani o să-ți câștigi existența făcând ce-ți place. Paradoxal, ca să faci ce-ți place, trebuie să faci ce-ți place.