Afaceri

Cum se-ncepe o afacere?

Multe din marile personalități pe care le admir, sunt de-acord că-i indicat să ai un job în timp ce-ți urmezi visul.

Liz Gilbert a lucrat tot felul de joburi înainte de succesul pe care l-a avut cu cartea ei „Mănâncă, roagă-te, iubește” (titlu original: „Eat, pray, love”). Dorința pe care-a avut-o dintotdeauna, a fost să fie scriitoare. Și-a scris, și tot a scris, ani și ani de zile, în ciuda faptului că primea o scrisoare de respingere-n fiecare zi.

Promisiunea pe care-a făcut-o artei, a fost și este: „Nu-ți voi pune niciodată presiunea să mă-ntreții financiar”. Liz e de părere că presiunea asta sugrumă inspirația.

Marie Forleo și-a-nceput afacerea de coach de viață, în timp ce câștiga bani servind la mese, făcând curat la oameni acasă și alte joburi. Marie vorbește despre „disperarea care miroase de la distanță” și care e repulsivă pentru clienții posibili. A vrut dintotdeauna să aibă suficienți bani să-și plătească chiria și cheltuielile de zi cu zi. Așa, a putut să se ocupe liniștită de afacerea ei, part time. Da, a durat ani de zile. Dar a reușit. Încet și sigur.

Nu toată lumea care are acum succes e de aceeași părere. Unii zic să arzi toate podurile. Să n-ai nici o posibilitate decât înainte. Sari și plasa o să apară. Din ce-am văzut eu, sunt două cazuri aici.

-Unu- N-ai nici o responsabilitate, și cineva apropiat te susține. Ai mereu posibilitatea să dormi pe canapeaua cuiva.

-Doi- Ai bani puși deoparte și n-ai nici o responsabilitate.

Cel puțin așa cred. Dacă mai cunoști altă posibilitate, sunt curioasă. Indiferent cum, spune-mi care-i părerea ta. Lasă-mi un comentariu, aici mai jos.

 

Dacă ți-a plăcut articolul ăsta, împărtășește-l cu prietenele tale. Și înscrie-te pe lista mea de e-mail, ca să știi când public un nou articol, plus chestii despre care nu vorbesc pe blog.

 

xoxo,

Alexandra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s