Dezvoltare personală

Cum să avansezi mai ușor în proiectul tău „secret”

Ai un vis, un țel pe care vrei să-l atingi, dar niciodată nu găsești timp pentru el? Poate vrei să scrii o carte, un curs, să pictezi sau să-ți construiești o afacere? Poate-i proiectul tău „secret”, ceva care faci în timpul liber, dar speri că-ntr-o zi o să fie timp plin. Poate că ești deja liberă să lucrezi la afacerea ta, dar ți-e greu să te organizezi.

Tre să gătești, să bagi rufele la spălat, să faci curat, să duci copilu’ la școală, să te duci la serviciu, să faci cumpărături. Pe urmă, vrei și tu să-ți petreci un pic de timp cu familia ta, cu prietenele și prietenii tăi. Să-ți scrii cele trei pagini de dimineață, să faci ceva relaxant doar pentru tine.

Și-ntre toate activitățile astea, unde să mai bagi și proiectul tău „secret”?

E dificil, dar se merită să faci un efort. Pentru că țelul tău, visul ăsta al tău, e prețios. Este un dar pe care-l ai și care-ți cere să-i dai voie să se exprime. Lumea are nevoie de darul ăsta special pe care numai tu îl ai.

Imaginează-ți cum ar fi să poți să-ți petreci un pic de timp lucrând la el în fiecare zi. Sau în fiecare săptămână. Cât de împlinită te-ai simți făcându-l.

Vestea bună e că poți. Ai nevoie doar de-un pic de disciplină. Zig Ziglar spune des

Pune-te și lucrează la un program regulat, și-ai să reușești țelul tău.

Iată o metodă care funcționează foarte bine. Blochează-n avans blocuri de timp pentru proiectul tău „secret”. Blocurile astea de timp tre să fie nenegociabile. Blochează și tu cât poți. O juma de oră, o oră. Două?

În timpul ăsta nu răspunzi la telefon, nu-ți verifici e-mailurile, nici statusul de pe Facebook. De fapt, nici nu-ți lua telefonul cu tine. Nu da voie nimănui să te deranjeze. Dacă-i nevoie, du-te-n lift și blochează liftu-ntre două etaje. Așa-i de important să nu-ți distragă nimeni și nimic atenția.

Am încercat de curând metoda asta. Auzisem de ea de multă vreme. Dar mă credeam prea brează ca să am eu nevoie de-așa ceva. „Eu vreau să fiu liberă, domle. Nu vreau să-mi impun limitări. Blocurile astea de timp sunt niște limitări și-or să-mi sugrume creativitatea. Ce crezi tu, că creativitatea vine așa, la program, cum vreau eu?”

Ai să fii uimită, dar da. Vine-atunci când te prezinți în mod regulat în fața proiectului tău. Când te prezinți regulat, la program, îi e clar că te-ai angajat în procesul ăsta. Și-atunci vine și lucrează bucuroasă cu tine. Atunci vede că nu glumești cu ce-i important pentru tine. Și te ia-n serios.

Mi-am blocat, așadar, timp în fiecare zi, ca să scriu cursul pentru Bono Câine Bun, celălalt sait al meu. Și-am fost uimită cât de liberă m-am simțit. Liberă să scriu pur și simplu. Fără să mă simt vinovată că scriu, în timp ce-ar fi trebuit poate să fac alteceva. Pentru că nu trebuia să fac nimic în loc.

Și cât de liberă m-am simțit când am terminat blocul de timp. Liberă să fac orice altceva. Fără să mă simt vinovată că nu scriu cursul. Pentru că-n afara blocurilor de timp nu-s autorizată să scriu cursul.

Am descoperit că da, libertatea vine câteodată prin limitări. Și că nu-s prea brează pentru un pic de disciplină cu timpul meu liber. Doar pentru că-i „liber”, nu-nseamnă că tre să fie pierdut.

 

Sunt curioasă, care-i proiect tău, țelul tău la care visezi? Spune-mi în comentarii, aici mai jos. Chiar vreau să știu.

 

Ți-a plăcut articolul ăsta? Mie da. Împărtășește-l cu prietenele tale, sunt sigură c-o să le placă și lor.

 

 

xoxo,

Alexandra.

 

P.S.: Înscrie-te pe lista mea de e-mail, așa o să fii mereu la curent cu noile mele articole.

1 gând despre „Cum să avansezi mai ușor în proiectul tău „secret””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s