ceas cu 25 de ore
Dezvoltare personală

Cum să câștigi o oră-n plus în fiecare zi?

Ți-ai dorit vreodată ca ziua să aibă 25 de ore? Sau 30, sau chiar 48 de ore?

În timp ce mă spălam pe dinți în dimineața asta, îl ascultam pe Zig Ziglar în „Cum Să-ți Construiești O Imagine Sănătoasă De Sine” (titlu original „Building a Healthy Self-Image”). Și zicea el cum câteodată suntem atât de eficiente în ce facem, încât câștigăm o grămadă de timp. Dar cum se face că uneori suntem foarte eficiente?

Înseamnă oare să-i dai bice? Înseamnă oare „Haide, haide, grăbește-te!”? Nu, chiar deloc. De altfel, graba calcă-n gropi și-și rupe cracii. Dar atunci ce-nseamnă?

Când nu prea știi încotro s-o iei, când n-ai o idee clară despre ce rezultat aștepți, se traduce-n acțiunile tale. Eziți, te codești, ocolești. Și pierzi timp.

Când știi exact unde vrei s-ajungi, când ți-e clar ce trebuie să faci, atunci ai o altă energie. Ești sigură pe tine. Te miști eificent dar calm, cu precizie, ușurință și control, ca un agent 007 🕵️‍♀️. Atunci câștigi 5 minute pe-aici, un sfert de oră pe dincolo. Încât, până la sfârșitul zilei, ai câștigat o oră întreagă.

O oră întreagă! Asta-nseamnă aproape că ziua ta are 25 de ore 😁 O oră pe zi, dacă luăm în calcul doar zilele lucrătoare, asta-nseamnă 5 ore pe săptămână. Sunt 52 de săptămâni într-un an. Înmulțit cu 5, fac 260 de ore pe an. Dac-o zi are 8 ore de lucru, asta-nseamnă 260 împărțit la 8. Adică 32 de zile de lucru în plus pe an.

32 de zile de lucru, care sunt ale tale. Imaginează-ți tot ce poți să faci cu tot timpul ăsta care e numai și numai al tău! Să scrii o carte, să-nveți să cânți la chitară, să-l petreci cu cei dragi, să faci Yoga, să te relaxezi, să te duci la sală sau să alergi, să cultivi o mică grădină, să iei lecții de dans, să-nveți marketing… Posibilitățile sunt nemărginite 🤩

Deci, să recapitulăm. Clarifică-ți ce vrei să faci cu ziua ta. Fă-ți un plan dimineața, sau în seara de dinainte. Execută-ți planul, cu calm și precizie. Bucură-te de timpul pe care l-ai câștigat. Ta daaaa!

 

Acum, mi-ar plăcea să aflu de la tine, tu ce-ai face dac-ai avea o oră-n plus în fiecare zi? Cum ai folosi-o? Răspunde-mi în comentarii, aici mai jos.

 

Ți-a plăcut articolul ăsta? Dacă da, atunci împărtășește-l cu prietenele tale.

De asemenea, înscrie-te pe lista mea de e-mailuri ca să știi când am publicat un nou articol.

 

xoxo,

Alexandra.

 

 

 

 

 

5 gânduri despre „Cum să câștigi o oră-n plus în fiecare zi?”

  1. Eu una nu stiu ce as face cu ora in plus , Dar ceea ce ai spus despre siguranta si calmitate ,.ca actionezi .ca un agend 007 cand sti ce vrei e foarte adevarat.

   Apreciază

 1. Cred ca toti am realizat ca timpul e din ce in ce mai scurt. si nu e doar imaginatia noastra. Dar in fiecare zi avem atat de multe de facut ca organizat sau neorganizat timpul zboara pe langa noi si la sfarsitul zilei ne miram si ne intrebam „cand a trecut si ziua de azi?!?!?!”
  Putem sa ne straduim sa ne organizam mai bine timpul si sa castigam astfel ceva timp si pentru alte lucruri. dar realitatea ramane aceeasi. Ziua ramane mult prea scurta iar noi ne dorim sa facem si mai multe lucruri.

  Apreciază

  1. Cred că e foarte mult o chestie de concentrare. Și funcționează când nu-ți pui prea multe pe platou. Adică, fiindcă știm că ziua are totuși 24 de ore, să fim realiste cu ce ne propunem să facem în ziua respectivă.
   Eu vorbesc 😅 Care-mi pun mereu chestii de făcut într-o zi cât pentru o săptămână. Și pe urmă mă uimesc cum de nu-s mulțumită cu ce-am făcut ziua aia.
   Tre să ne amintim, totuși, că până și un agent 007 are o singură misiune într-o zi. Sau poate pentru o perioadă îndelungată chiar, săptămâni, luni. Cine știe? Cred că lecția e, de fapt, că are o MISIUNE. Una singură. Pe urmă, ce mai face pe lângă, dacă reușește să-și facă duș sau să-și ducă copilul la școală, e bonus.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s