Sănătate

Știai chestia asta despre cafea?

Aveam un coleg pe care nu-l cheamă Grigore. Dar o să-l numim Grigore, fiincă nu știu cum să-l contactez ca să-i cer voie să vorbesc despre soția lui.

Așadar, Grigore mi-a povestit într-o zi, că soția lui a născut acasă. Zic: „Uaaaau. A născut acasă?”, în timp ce nu puteam să mă decid dacă-i o nebunie, sau nu. Adică, o fi mai periculos să naști acasă, sau la spital? Că da, la spital sunt o grămadă de microbi, e stresant, cine știe cât o fi costând, miroase-a spital și-n plus, n-au nici un simț al esteticului. Dar măcar acolo sunt toți doctorii, nu? Pe de altă parte, să naști acasă la tine, ești în confortul casei tale. Ai acolo tot ce-ți trebuie, nivelul de stres e mai mic, îți pregătești camera dinainte, o decorezi tu cum vrei, poți să-ți pui și-o lampă cu uleiuri esențiale… Heheeee, sunt multe de dezbătut. Dar, în fine, ei așa au decis, c-o să nască acasă.

Ca să poată să nască acasă, doctorița le-a pus niște condiții. Nu se naște acasă așa, nitam nisam. E vorba aicea de o nouă viață de om. Tre să fii cât mai sigur că toate-or să se petreacă cu bine. Deci soția lui trebuia să aibă niveluri excelente la toate vitaminele, mineralele, tensiune, colesterol și toate năzbâtiile astea.

Și-a făcut ea toate analizele, și-i lipsea niște magneziu și fier. Iar doctorița i-a zis că-i din cauza la cafea. Dacă-ți place cafeaua, știi ce catastrofă-ar fi să-ți zică cineva: „De azi înainte, nu mai bei cafea!”. Hahaha, dar doctorița nu i-a zis asta. I-a zis doar să nu mai bea cafeaua cu mâncare. Adică ori să bea cafeau două ore-nainte de masă, ori două ore după masă. Da-n nici un caz aproape de ora de masă, sau Doamne fereșe-n timpul mesei.

Dar de ce? Pentru că, cafeaua are antinutrienți. Antinutrienții ăștia sunt niște chestiuțe care-ți împiedică corpul să absoarbă hrana. Ei ar fi vrut să fie otravă, dar n-au reușit. Așa că se mulțumesc cu pusul la bețe-n roate. Se găsesc în cafea, dar și-n alte mâncăruri. De exemplu-n fasolea care nu-i fiartă de-ajuns, în nucile neumflate și neprăjite, în cacao și-n multe altele.

Să zicem că mănânci o banană la micul dejun, și bei și-o cafea. Banana ajunge-n intestine, și-atunci corpul ar trebui să absoarbă magneziul din banană. Dar fiindc-ai băut cafea, magneziul dă nas în nas cu antinutrienții. Și nu reușește să rămână-n corp. Așa că iese prin urină, deci ai mâncat banana degeaba.

Așadar, soția lui Grigore a decalat ora de cafea. Și-n felul ăsta, în curând, toate vitaminele și mineralele au fost salvate. A născut frumos acasă, și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Ăăă, partea cu „până la adânci bătrâneți” nu s-a-ntâmplat încă. Grigore și soția lui sunt foarte tineri deocamdată, dar n-am putut să mă abțin 😁

 

Iar tu, bei cafea? Răspunde-mi în comentarii, aici mai jos.

 

Ți-a plăcut povestea lui Grigore? Atunci arată-le și prietenelor tale, fii simpatică cu ele și cu magneziul lor 😉

 

xoxo,

Alexandra.

 

P.S.: Dacă nu ești încă pe lista mea de e-mail, înscrie-te! E gratuit și-ai să primești e-mail de fiecare dată când public un nou articol. Iar despre unele lucruri, nu vorbesc decât pe e-mail.

3 gânduri despre „Știai chestia asta despre cafea?”

  1. Eu am renuntat la cafea cam de un an si jumatate. Mai beau de pofta poate doua guri pe an. Realitatea e ca miroase extraordinar de bine si are un gust minunat. Dar nimeni in jurul meu nu bea cafea si atunci nu ma poate ispiti. Dar cu rarele ocazii cand dau de miroaul cafelei trebuie macar sa bag nasul in ea si sa inspir adanc 😂😂😂😂😂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s