garigă
Dezvoltare personală

Despre eșec

Azi voiam să public un video. L-am anunțat pentru azi și nu-i gata. Făcându-l, mi-am data seama c-o să dureze mult mai mult decât credeam eu la-nceput. Nu știu nici măcar dac-o să-l termin mâine.

M-am întrebat pentru câteva clipe, oare să stau pe computer să lucrez la el până-i gata?

Care revine la o-ntrebare mai profundă. Este mai importantă pentru mine afacerea mea, sau sănătatea mea?

Adic-aș putea să zic: „Nu-i nimic, fac o excepție. În noaptea asta stau și termin (poate) videoul.”. Și-n anumite cazuri, aș face-o excepție. De exemplu, în ziua-n care lansez un nou program, o nouă carte, un nou curs. Care clar, nu se-ntâplă-n fiecare zi. Și de-asta nu revine la sănătate vs afacere.

Dar voi face videouri în mod regulat. E ceva care, dacă-nchid o dată un ochi, risc să-nchid un ochi de fiecare dată. Și-atunci revine-ntr-adevăr la sănătate vs afacere. Pentru mine, sănătatea-i mai sus ca afacerea. Acuma iau frumos de-nvăț și mă planific mai bine-n viitor. Da, e un eșec.

Și profit de eșecul meu să-ți spun un citat care-mi place foarte mult, de la Zig Ziglar:

Eșecul este un eveniment, nu o persoană.

 

Acum, am o-ntrebare pentru tine. Tu cum faci față unui eșec? Răspunde-mi aici mai jos, în comentarii, mi-ar plăcea să aflu.

 

xoxo,

Alexandra.

 

P.S.: Ești pe lista mea de e-mailuri? Dacă nu, înscrie-te! Și-ai să fii mereu la curent cu noile mele articole și alte noutăți despre care vorbesc doar acolo.

3 gânduri despre „Despre eșec”

 1. In primul rand consider ca esti putin cam dura cu tine. Ceri foarte mult de la tine si te judeci singura ca nu ai reusit sa indeplinesti un milion de lucruri in scurt timp. Te trimit cu drag la articolul tau despre gestiunea timpului. Pentru mine personal un esec se refera doar la o nereusita in viata. O nereusita de importanta majora in viata mea. Restul nu le numesc esecuri. Sunt pur si simplu lucruri pe care inca nu le-am reusit inca, sau nu am avut inca timp de ele sau nu am considerat ca sunt cele mai importante. Le tratez cu “asta este” nu au intrat zilele in sac. Toti suntem oameni si stim ca viata asta e foarte aglomerata si sunt foarte multe de facut. Toate la timpul lor.
  Ai inca un lucru important. Am invatat ca nu trebuie sa promitem nimic nimanui. Trebuie sa facem dupa puterile noastre. Si cand e facut e primit cu bucurie.

  Apreciază

  1. Mulțumesc c-ai citit articolul meu, Dani! Poate cuvântul „eșec” e un pic cam încăracat. Eu îl văd însă ca pe orice lucru pe care mi l-am propus să fac și n-am reușit de data asta. Pentru mine, eșecul înseamnă doar c-am căzut de pe cal. Ai căzut de pe cal? Nu-i nimic. Ridică-te, scutură-te de praf, și cațără-te din nou pe cal! Pentru mine, un „eșec” e doar dreptul să-ncerc din nou. De data asta, un pic mai înțeleaptă cu ce-am învățat data trecută, sau dățile trecute.
   E discutabil, e-adevărat. Poate-un adevărat „eșec” e mai degrabă când cazi, dar nu-ncerci să te urci din nou pe cal.
   Și-atunci, cum să-i zic la evenimentul ăsta, la căzutul de pe cal?
   Cât despre promisiuni, orice afirmație care-ți iese din gură este o promisiune. Și ai dreptate că dacă nu-s o mie la sută sigură c-am să reușesc, mai bine e să tac. E o lecție importantă-n integritate.
   😘

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s