Scrie un articol
Dezvoltare personală

Crează-n fiecare zi

Seth Godin, mare guru al marketingului, spune des :

„Scrie un articol de blog în fiecare zi !”

Un articol în fiecare zi? Ai înnebunit? De unde găsești timpul, ideile și despre ce ?#@*$% scrii în fiecare zi.

Dar Seth continuă să recomande în stânga și-n dreapta să scriem un articol în fiecare zi. Zice, dacă vorbești în fiecare zi, bine-nțeles că poți să scrii în fiecare zi. Simplu, nu? Ăăă, nu! Nu? Adică, îl aud pe tipul ăsta tot timpul. Este invitat la toți ceilalți guru pe care-i admir, a scris vreo 17 cărți despre marketing și afaceri. Bine-nțeles ca EL poate să scrie-n fiecare zi. Dar eu? Tu? Adică noi, ăștia mortalii, oare cu noi vorbește? Oare nouă ne zice, ne-ncetat, scrie-n fiecare zi, scrie-n fiecare zi.

L-am auzit des zicând chestia asta și niciodată nu m-am gândit că mie mi se adresează. Mi se părea o conversație între ei, imortalii din Shangri-La. Pân-acum câteva zile. Acum câteva zile, nu știu ce s-a-ntâmplat. Poate-o fi efectul celor trei pagini de dimineață, poate-i pentru c-am terminat de citit „Magie mare” de Elizabeth Gilbert, poate-o combinație. Ceva a făcut clic, undeva în mine, când am auzit-o și pe Elizabeth zicând, și parafrazez :

„Crează-n fiecare zi, pentru simplul motiv că-ți aduce bucurie, indiferent de rezultat; în ciuda oricărui rezultat !”

Am simțit așa, dintr-o dată, un mare entuziasm. La o adică, da, vorbesc în fiecare zi. Am opinii, muuuulte opinii. Și-mi place foarte tare să-mi dau cu părerea, să-ți zic ce cred eu despre cutare și cutare lucru. Nu-i mare greutate să scriu ce vorbesc, și-mi aduce bucurie. Iuuuuuhuu! Provocare acceptată!

Acum m-am dus efectiv pe blogul lui Seth Godin, și-am văzut că, da, tipum scrie-n fiecare zi un articol. Articolele lui nu depășesc, în general, 100 de cuvinte. Sunt convinsă că sunt capabilă să scriu și eu cel puțin o sută de cuvinte-n fiecare zi. Poate chiar și mai multe.

Te-ntrebi ce ?#@*$% o să scriu în fiecare zi? Ei bine, îți mărturisesc că n-am un plan. Dar am păreri. Dac-am citit o carte, cu siguranță am măcar o părere despre fiecare capitol din cartea aia. Dac-am ascultat un podcast, sunt sau nu de-acord cu ce-am auzit și vreau să-ți spun. Atâta vreme cât pot să vorbesc, pot să și scriu.

Hei, Seth, am înțeles, în sfârșit, mesajul tău! Hehe, am avut nevoie de-o mână de ajutor de la Elizabeth și de la cele trei pagini de dimineață, dar am reușit să-l pricep.

Iar tu, vorbești în fiecare zi? Ai opinii, îți place să ni le spui? Atunci te provoc să-ți faci și tu un blog!

Apasă aici ca să-ți creezi propriul tău blog pe WordPress, dacă n-ai deja un blog! Când ai terminat, copiază adresa web a blogului tău și lipește-o aici mai jos, în comentarii. Provocare acceptată ?

P.S.: Să știi că nu m-au plătit ăștia de la WordPress ca să-ți recomand să faci un blog la ei. Dar dacă vor să mă plătească, nu mă deranjează. He, ce zici, WordPress, vrei?

P.P.S: Nu uita să te-nscrii pe lista mea de e-mailuri, ca să știi de fiecare dată când am publicat un articol! Uite-aici, în dreapta! Clic 😀

 

1 gând despre „Crează-n fiecare zi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s